USA 2008

  Mario's website      laatste aanpassing 2-5-2020      Darten: competitie & foto's      Nieuwe motor

                                                 USA

                                   Miami & cruise caraïben december 2008Hotel Riande Continental South Beach in Miami waar wij 4 dagen verblijven.
Onder is de achterzijde van het hotel.     
Het was heel rustig aan het zwembad, niemand dus!!


De laatste dag kwam er pas een ober c.q. dj en een paar gasten.


Het hotel staat aan een drukke brede strrat Ocean's drive.

         Langs een heel breed strand lag overal een pad waar je kon fietsen of skaten.

         Dan voor een foto wat vogels op laten vliegen                                     Om de tweehonderd meter staat zo'n life-guard huisje.

Een ingang naar het strand.Deze Old timer stond dagelijks hier te showen   

Hier ons eerste ontbijt gegeten aan Ocean's drive voor 25 dollar, bij ons om de hoek was het Art Deco district, dit is enkele jaren geleden van een verpauperde wijk, opgeknapt in een aantrekkelijke uitgaanswijk. Daarna helemaal van 18th street gelopen naar 5th street, daarna maar de bus genomen naar de haven.

Met de bus voor 2 dollar p.p. rij je overal naar toe.  Dus op naar de haven waar diverse stalletjes en winkels zijn.

 

Deze boom stond bij de entree van de haven, via deze hele lange viaduct, zijn wij hier naar toe gekomen.

 

En meteen gaat het al fout !! Op de zoveelste vakantie, wéér zoeken naar ringen.  Na 's avonds ergens te hebben gegeten kijken wat voor bier ze hier hebben, 2 wijntjes en 2 bier voor maar 36 dollar.

Ontbijten bij Paul's, personeel en restaurant zijn luxe aangekleed.                                            Twee keer een bakkie genomen bij Star Bucks.


Dit ontbijt zal ook wel wat gaan kosten, het valt mee 25 dollar.

Voor wij de boot op gaan het laatste ontbijt, een aanbieding 3.99 dollar p.p. Beiden nemen een gebakken eitjeen krijgen een héél dun plakje bacon

op het brood en koffie of  thee.   efffe afrekenen 40 dollar, deze links is de allergrootste afzetter !!!!!

Met een taxi gaan naar de haven voor een weekje varen op de Carnival Liberty, hier liggen vier boten te wachten op hun gasten.

Via deze weg zijn wij vanaf rechts gekomen naar deze haven, schuin tegenover wonen de Rich and Famous. 

    Als eerste vertrekken wij en gaan naar Mexico.                                         En meteen al worden we gevolgd.       

Op het Lido-dek zijn 4 zwembaden en 6 jacuzzi's en een waterglijbaan met zout water.


's avonds lag er een beestje op het bed,  een neushoorn, onze kamer 2468 is helemaal onderin.

Aangekomen  in Cozumel Mexico, de linker is de Liberty met aan boord 1500 personeel en 3500 gasten waarvan 1500 kinderen.


Plattegrond in tegeltjes van het eiland Er zijn alleen maar winkels neergezet voor de toeristen, dan maar naar een barretje.


Foto midden: Even uitblazen na het zoeken van een internetshop, maar die hebben ze niet. Op de boot kost het 0,75 cent per minuut, beetje heel duur.


Foto rechts: Via een scherm konden wij volgen waar het schip zich bevond, op naar de Kaaimaneilanden.

Voor diegene die geen hoogtevrees hebben, glazen liften tot de twaalfde verdieping, 's avonds een olifantjeop bed gevonden.

Met tenders (pondjes) van het schip naar de wal gebracht, hier een internetshop gevonden voor 3 dollar een half uur internetten.

Na wat te hebben rond gekeken, hierboven in een cafeetje beide een pilsje gepakt voor 12.25 dollar.  Wel een mooi uitzicht op de baai.

Terug naar het schip, dit is een overdekt zwembad met schuifdak voor als het waait.                      Vandaag een walrus op bed.

's avonds is er ook film op een groot scherm of spelen muziekclips af.                                     Enkele avonden bij Larry de pianoman gezeten,

Overdag speelden dezelfde artiesten die 's avonds in een barretje aan boord speelden.             hij speelde voornamelijk liedjes van Billy Joel

In Ocho Rios Jamaica waren er velen die taxi's aanboden voor de watervallen of spullen voor verkoop aan . Het zag er allemaal wel een beetje armoedig uit.

Terug aan boord was het casino vanaf 's middags tot 's avonds goed bezet, er stonden vele éénarmige bandieten en je kon blackjacken, dobbelen enz. 


Foto midden: Het theater, hier waren bingomiddagen die goed bezocht werden en af en toe een optreden. Tevens uitleg over het reilen en zeilen op zo'n schip.


Foto rechts: Weer onderweg, nu terug naar Miami.

Lekker kreeft eten, op een vaste tijd, aan een vaste tafel met twee vaste obers tijdens de diners, het eten was echt voortreffelijk.

Via de glazen liften kwam je beneden bij een bar uit.

    Hier kwam je dan uit, er werd hier vaak klassieke 

    muziek gespeeld.

                                                                         De beestjes maar verzameld, de kokosnoot mochten wij kopen er zat een glas met drank in.

Tsja, dan vliegt zo'n wee, op Golden Beach een simpel hotel geboekt. Het ontbijt werd niet alleen door ons hotel gebruikt van gemaakt, maar ook het hotel hiernaast kwam bij ons. In totaal zo'n 100 kamers en het ontbijt was hier op het terras, met een heel simpel ontbijt: Jam, boter, voorverpakte croissants en koffie en thee op wegwerp servies.

Zondags met de bus naar de Aventura Mall geweest. Helaas waren wij er om 10 uur, maar ging pas om 12 uur open, hier maar duur gelunched.

Tegenover ons hotel was het Golden Beach strand en hier ook life guard huisjes.


Vandaag kilometers de verte in gelopen om de lokale V.V.V. te vinden. Wij willen nl. naar de Everglades. Helaas zij geven alleen een telefoonnummer en de rest mag je zelf doen. Blijkt achteraf dat wij dit via onze eigen receptie kunnen doen. M.a.w. een eind gelopen voor jan met de korte achternaam.

De Everglades worden beheerd door indianen, dit ondergelopen land hebben ze vroeger aangewezen gekregen als eigendom.

Foto rechts: Onze bootchauffeur, vroeger moesten ze maar zien te overleven, nu is weten ze het goed te exploiteren.

   Op snelheid door het ondiepe water, onderweg komen wij Lily tegen, af en toe wordt haar iets door de chauffeurs iets te eten toegeworpen

Diverse alligators achter het hek. Na het boottochtje krijgen we nog uitleg over sommige dieren die daar leven, een pad.

   Een stinkdier en een aapje. Wat stoeien met een alligator.

Op de laatste avond in een Cubaans restaurant gegeten en nemen een Dorado vis, dezelfde die ik vorig jaar op de Dominicaanse Republiek gevangen had, Martine betaalde met een creditcard, maar het is nooit door het restaurant afgeschreven.