Madeira 2013

  Mario's website      laatste aanpassing 19 september 2020      Darten: GGC     Nieuwe motor

                                                                      Portugal

                                  Fly-drive Madeira mei 2013

Geland bij de hoofdstad Funchal(rechtsonder) en in de namiddag naar ons eerste hotel gereden enkele km voorbij de stad.


Madeira is 57 x 23 km groot en heeft 270.000 inwoners. Om 6 's avonds komen wij aan bij Ocean Garden waar wij 2 nachten verblijven. Geinig nummerbord 007.

Een mooi hotel, helaas ligt het op een berg en kun je 's avonds nergens heen, het verwarmde zwembad is op het dak.

Foto rechts: Het uitzicht op de haven van Funchal, met in de haven een cruiseboot.

's middags met de bus naar Funchal, dit is Forte de Sao de Tiago, ze waren de muren opnieuw geel aan het schilderen. Deze auto's stonden op de binnenplaats.

Deze overdekte markt heet Mercado dos Lavradores en heeft twee etages met veel groenten, fruit en kruiden  o.a. pepers.  Een stukje verder is de vismarkt.

In het zuiden bij Camarade Loibos een stukje van Funchal ligt Miradouro do Cabo Girao, een glazen overhangend terras op 580 meter hoogte.

Martine springt op de glazen vloer, je krijgt wel even kriebels in buik en benen, maar al snel ga je ook maar voorzichtig op de vloer.

     De haven in Camera de Lobos                                                                                       Dit zijn waarschijnlijk huiden van inktvissen.

Links ons tweede hotel Moniz Sol in Puerto Moniz.


Grote cactussen waren hier te vinden. Dit is de haven en er lagen maar een paar bootjes, wij konden gratis op de pier beneden parkeren.

De rotspoelen van Piscinas Naturalis, het water was heel helder en was één meter hoger dan de oceaan. Natuurlijk er even in zwemmen, dit was brrrr koud!

Diverse bussen met toeristen kwamen dit bekijken, na twee uurtjes waren ze weer weg en was het lekker rustig. Deze salamander kauwde aan mijn badhanddoek.

De natuur in de omgeving bekeken en hier op hoogvlakte Paul de Serra liepen koeien dus echt over de weg.

Madeira staat bekend om wandelingen langs Levadas. Dit zijn gemaakte gootjes waar het water getransporteerd.

Foto rechts: Het begin van een levada, waar Martine staat is een heel groot bassin, ze laten het water via een waterval naar beneden stromen.

Soms gaat het steil omhoog, ik heb nagenoeg alleen in de tweede versnelling gereden, op de snelwegen in de vierde versnelling zakte het tempo telkens terug naar 50 p/u.

                       Een houten brug bij Sao Vincente.    Bij het plaatsje Faial is de adelaarrots, vroeger ontvingen ze gasten met deze kanonnen.

Dit was vroeger een typische maderisch huisje waar boeren in woonden en stond voor ons derde en laatste hotel Colmo in Santana.

Deze man droeg diverse balen gras naar achteren.

Na ook de omgeving van Santana te hebben bekeken, zijn wij de dag van vertrek naar Funchal gereden.

Het was het begin van Fiesta del Flor, veel mensen waren de stad met bloemen aan het versieren.