Lefkas 2019

Nidri Lefkas Griekenland juli 2019 

Nidri biedt samen met Lefkas stad, de beste uitgaansmogelijkheden van het eiland. Er zijn heel wat bars, tavernes en terrasjes.


Appartementencomplex Valena

Ons eigen appartementencompklex heeft geen zwembad, de gasten mogen gebruik maken van de faciliteiten van het hotel tegenover. 

Wij hadden niks erbij, dus elke ochtend een wandeling naar de bakker voor belegde broodjes a 2.70 euro, geweldig toch!

De straat werd elke avond in prinicpe afgezet voor verkeer, maar er reden toch af en toe wel auto's en bussen.

zeilboot
vlaggen hotel
visser

Ons appartement zat 40 meter van de straat met horeca en winkels en zo'n 150 meter van het strand, beter kan nagenoeg niet!

veerboot
eilandje
boulevard
bootjes

Begin boulevard tot aan ongeveer het einde was zo'n km lang en verder naar rechts lagen veerboten en tankers

Met de bus naar hoofdstad Lefkada gegaan, ongeveer een half uurtje rijden. Het heeft een hele mooie oude binnenstad en heel veel kerken.

Het eiland ligt met een brug vast aan Griekenland, dus veel is met de auto bereikbaar.

zwembad 1
broodje Mario
Broodje
proost

's middags bij het zwembad een keertje een lekker pitabroodje gegeten en rond 5 uur op ons balkon proosten met een wijntje.

zwembad martine
strand
parachute
parachute 1

Af en toe naar het strand, er zijn diverse prijzen voor ligbedden, hier kosten ze voor 2 ligbedden en parasol 5 euro.

Wilde ook een keertje wat leuks doen, dus achter een boot met parachute gevaren, je kunt mooi over de diverse eilandjes kijken en gaat nogal de hoogte in, ongeveer 20 minuten gehangen voor 45 euro.

Vandaag een flinke wind geweest en de wolken kwamen de bergen over, ze werden donkerder en donkerder, zo koud dat ik een fleece deken erbij pakte, even later begon het hard te regenen, ben door de kou maar naar binnengegaan.

Mario
rest
eten
eten 1

Natuurlijk lekker uit eten, soms in de straat en dan weer aan het strand.

Woensdag 24 juli met een 300cc scooter lefkas bezichtigen, eerst naar de watervallen van Nidri, vele mensen lopen diverse km om deze te zien, maar in de zomer staan deze nagenoeg droog, dus niks te zien !!

3
4
5
6
7

Vanaf Nidri eerst het eiland naar beneden rijden en de kust af en toe volgen, ben nu aangekomen in Kamari, zie kaart !

16
17
15
8
9
scooter

De bergen ingereden en bij de rotsmuur ben al op een een flinke hoogte, nu richting Sivros, daarna naar Vasiliki en linksonder Port Katsiki.

Ergens  bij Athani (denk ik) moest ik flink remmen voor een auto die hard op de rem ging staan. Ben links van mijn scooter gevlogen, mijn geheugen laat het daarna even afweten. Een engelse vrouw heeft mij aan de kant geholpen en 20 minuten later een ander engels stelletje mij in hun auto gezet en naar een terrsje gereden in afwachting van een ambulance.


Na een flinke check in ziekenhuis naar ander ziekenhuis in Lefkada, daar weer onderzocht. Volgende dag in klein vliegtuigje naar Athene. anderhalve week in ziekenhuis gelegen met links 6 ribben, sleutelbeen en schouderblad gebroken.

Daarna naar hotel gemogen in afwachting om onder begeleiding naar huis te mogen.


Blij dat ik helm op heb gedaan anders was ik er waarschijnlijk niet meer geweest !!!


Ook fijn, je verjaardag vieren in een Grieks ziekenhuis, jippie !!