Puerto Naos Las Palmas 2012

  Mario's website      laatste aanpassing 19 september 2020      Darten: GGC     Nieuwe motor

                               Puerto Naos Las Palmas december 2012


     Vertrokken vanaf schiphol om 5 uur 's ochtends en landen om 10 uur. Voordat wij bij het hotel komen, ben je zo anderhalf uur verder.

Aparthotel Del Sol in het plaatsje Puerto Naos aan de westkust, de eerste dag lekker een beetje bijkomen en relaxen, wel een keertje een zwembad met warm water.

Lunchen bij Playa Chica, wij willen een kleine lunch maar Soraya is stellig en wij moeten toch zeker zo'n vis nemen met canarische aardappeltjes.Las Palmas is 25 km breed en 50 km lang. Nagenoeg geen rechte wegen, dus veel onverwachte bochten en af en toe steil omhoog.

Met deze opel astra zondag naar ons eerste doel aan de westkust een stukje naar het noorden gereden Mirador del Time.

             Hier is alleen een restaurantje.                                                 Hier cortado gedronken en een stukje notentaart.

Volgende stop verder naar het noorden Punta Gorda, Hier is op zondagen een boerenmarkt waar plaatselijke bevolking en toeristen op af komen.

Links: Nu volgen wij de weg LP-4 en nemen de afslag naar Roque de las Muchachos.


Boven: Een heel bochtige weg met nagenoeg alleen maar linkse en rechtse bochten en soms in de eerste versnelling anders trekt de auto het niet. 

Telkens denken wij dat het hoogste punt is bereikt, maar het blijft maar weer hoger te gaan. Diverse landen hebben hier een sterrenwacht staan.

Het hoogste punt bereikt op 2426 meter, ook staat hier de telescoop van de europese sateliet Galileo.

              Naar de oostkust gereden en een stukje voor Santa Cruz nemen wij een lunch,  na een lange dag rijden terug naar het hotel.

Na het rijden een potje dobbelen, waarbij Els dit potje wint.      De volgende dag richting zuiden Naar een uitzichtpunt bij La Mancha.

Verder gereden om enkele kraters te bekijken, maar blijkbaar heeft de navigator niet de juiste bestemming en voordat wij het in de gaten hebben rijden wij aan de oostkust. Foto rechts: Aangekomen bij Santa Cruz, waar o.a. dit schip als rotonde wordt gebruikt.     Eindelijk vinden wij een terrasje, de auto wel en eind verderop geparkeerd. Hier nemen een bakkie en ik ook een tosti, daarna weer richting hotel.

                    Vandaag win ik.                                                                               Ach ja, je bent dan lekker bezig.Op kerstavond was er niet veel open, dus maar eentje binnen gegaan die open was, één tafeltje was bezet.Het visje tot aan de graat opgegeten.

   Puerto Naos een beetje verkennen, maar het is niet groot.     's avonds natuurlijk na het diner even wat drinken hier bij Las Melia.

De laatste autodag. Een keer rechtsaf gereden tot wij niet verder konden, er waren alleen maar bananenplantages. De vuurtoren van Las Hoyas.

    Verder gereden naar Tazacorte, mooie plaats.                             De beschermengel van Tazacorte is San Miquel. Hè Sintt-Michielsgestel

      Bij een echt koffiebarretje deze leuke cortado gedronken, de mensen zelf blijven hier 12 minuten wat drinken en zijn dan weer weg.

Verder hadden wij het wel gezien en zijn teruggegaan naar het hotel. Links vooraan ons appartement, daarna dobbelen, natuurlijk niet zonder drank.

                                            Ons uitzicht vanaf het balkon, deze struiken zijn meer dan een meter hoog.

             Gegeten bij Don Quijote.                                  de vrolijke serveerster Magdalena     

   Via de boulevard naar het zwembad,                                 Lekker rustig aan doen bij 25°            Zwembad en atlantische oceaan in één blik.

                                          De laatste keer dobbelen, Els wint deze partij.

De laatste avond bij dit duitse restaurant gegeten, het zat vol met duitsers en was hartstikke goedkoop, het eten zag er goed uit en smaakte prima.