Slantschev Bjrag 2009

  Mario's website      laatste aanpassing 2-5-2020      Darten: competitie & foto's      Nieuwe motor

                                       Slantschev Bjrag Bulgarije augustus 2009

De eerste week diverse jeugdige nederlanders in het hotel, overdag een lekker flesje bier 1/2 liter voor 2.50 lev = 1.25 euro, maar helaas geen bruin barretje om ,'s avonds na het eten even terug te komen.

Beetje fris water, maar wel leuk om erin te spelen met bal ed. 50 cm tot 150 cm.      Tegenover ons hotel een supermarktje, met lekkere

                                                                                                                           belegde broodjes en de telegraaf.

Dagtocht met Saint Georgeklooster, hier wonen en leven nog zes monniken. 


Je ziet aan de touwen dat er wordt geluidt voor de mis.

   Stiekem filmen tijdens de mis, hier krijg ik een vermanend vingertje van de man met baard!!  De toren binnen waar zojuist werd geluid.     

     Volgende halte is Slovopol, dit is een gerestaureerd dorpje dat door unesco beschermd wordt.

Daarna met een boot de Ropotamo rivier af, onze gids probeerde de andere toeristen voor te blijven, zodat wij niet telkens hoefden te wachten.

   In deze rotsformatie zie je een leeuw.            Op de weg terug kwamen wij dezelfde boten tegen, waren toch mooi weer eerder op een boot. 

Daarna naar Burgas een stadje in de buurt, worden in een winkelstraat gedumpt en worden 1.5 uur later weer opgehaald.   


                                                                                           Standbeeld van de soldaat die in 1948 een aanvang maakte met de "democratie".

    Een dagje relaxen hoort er ook bij "wat een geweldige zwemmer toch"!!??        Richting boulevard kon je op een kunstof baan schaatsen.

De speenvarkens draaiden op sommige plekken vele omwentelingen.                         Elke avond uit eten, vandaag hier bij het zwijntje.

Op de boulevard reden diverse voertuigen zoals deze riksja, er reden ook electrische scooters, golfkarretjes en electrische soort van segways maar met drie kleine wielen. Rechts de vagabondband trad diverse keren op in gelijknamig cafe.

Ook een dagje met jeeps weggeweest om te gaan quadten, eerst naar een verzamelplaats, met tien jeeps twee uur rijden naar bestemming. 


Na een half uur rijden heeft één jeep problemen, na 15 minuten kunnen wij weer verder, met ongeveer 70 gasten zijn wij de enige twee uit Nederland, 5 maltezers met cowboyhoed zitten achterin.   

Martine ook aan de gang.     Hier kwam ik voor, ik verwachtte twee uur te rijden en niet 10 minuten stapvoets, dit omdat er dames bij waren die niet konden of durfden te rijden. Rechter foto:   Stiekum nog één keer gegaan, ja en als je voorop rijdt bepaal je de snelheid, maar ja binnen een paar minuten had ik mijn rondje gereden.

Ook heeft een jeep panne en moeten alle jeeps wachten. Daarna naar een strand, dus wij maar aan een pilsje "lang geleden". Een paar keer naar het Holland Heiniken House met gratis internet geweest.

Met openbaar vervoer voor 1 lev  (=50 cent) naar Nessebar een km of 8 ver.  Ingang van het plaatsje met enkele overblijfselen, links een kerk.

                Dezelfde stijl van gebouwen als in Sozopol.                               Met een treintje terug naar ons hotel is beloofd, jaah echt niet, na een paar honderd meter stopt hij al en moeten wij een km of 8 wandelen, afzetters.