Sosua 2009

  Mario's website      laatste aanpassing 19 september 2020      Darten: GGC     Nieuwe motor

                                      Dominicaanse Republiek

                                             Sosua december 2009

                                  Sinds 2000 is Henri eigenaar van Don Andres, de voor en zijkant zijn vorig jaar gerestyled.

Martine in het trapgat voor onze kamer 302 met het uitzicht op zwembad en keukentje.   


Een paar keer per week was de wielerclub Don Andres aan het trimmen, ze hielden ook en kampioenschap die Jos van Vleuten van 60 jaar won. Het trimmen duurde meestal een uurtje en het naborrelen vaak 5 uur.Op diverse soorten van vervoer is er lunch te verkrijgen, dus op brommer, laadbak van een auto, maar ook van een kruiwagen.                                               Via de straat rechts kun diverse richtingen uit.     


Binnenkomst van de baai van Sosua.                                                              De Caribische Zee is vandaag rustig en blauw.

Aan de rechterzijde zijn talloze winkeltjes, bars en restaurantjes, tussen de zee ligt een strook van een meter of 10 met bomen voor de natuurlijke schaduw.       Diverse bootjes komen hier voor het vertier en te snorkelen.       

Beetje spartelen in het water.                          Bert heeft een dagje vrij en ligt hier te zonnen.      Als wij in baai waren, gingen wij naar The Black Box van Limburger Ad. Hier was het vaak goed bezocht, met heel luxe een toilet er naast.

Tsja, je moet ook weer eens terug naar je hotel, dit is

de entree c.q. uitgang van de baai.


Duitse / Dominicaanse Sandra

Henri 's vriendin Flor kwam met hun zoon Yoskar, Henri vertelde dat zij geen luiers en melk hadden, Martine kreeg meteen de baby in handen geduwd met de gedachte "veel plezier ermee wij zijn weg"       


Achter de bar Solenie en Sandra.     Foto rechts: Effe kletsen met Marco en Herbert uit Munchen.

Diverse keren zaten er wel beestjes bij de deur van onze kamer. Foto midden: Diverse avonden trainden ze hier softbal.


Lekker gegeten bij restaurant Orchidee, ik vroeg in het spaans i.p.v. een kaartje een voorbeeld van de kaart. Na uitleg dat ik kaartjes voor het fotoalbum bedoel, moest van duitse eigenaar Thilo het gehele personeel mee op de foto.

Een keertje naar de Merenque bar gegaan, het personeel is in kerstsfeer.


Gisteravond begon het te regenen na 6 weken, vandaag maandag regent het nog steeds!!

De mannen van de Motoconcho's wrijven constant hun zadel droog.

     De lunch zal er vandaag wel bij inschieten.                                                                En het blijft maar regenen!

Het is droog en gaan een stukje wandelen, dit huis stond 2 jaar geleden ook al te koop.            Kijk goed      Bewaking of zo???

Hier woonden Bert en Henri, in een half jaar is dit hotel gebouwd.  Foto midden:Twee jaar geleden waren hier alleen rotsen, door natuurlijke aanspoeling is hier strand ontstaan. Foto rechts: Door de regenval is de zee onrustig geworden en het blijft maar regenen!!   

Dan maar internetten!!                  Marco wil er sfeer in brengen. naast hem Griselda en Solenie. Het valt niet mee een foto te nemen, constant

                                                                                                                                             verstoppen ze zich, het is een keertje gelukt!

Zo kan een toetje ook zijn, watermeloen, kiwi, mango, honing-meloen en ananas. Het was veel maar wel heel lekker!!! 

De dames hebben vaak een lach en goede zin,, woensdag Kerstavond en jjaahhh het is droog geworden vanaf zondagavond regen regen en nog eens regen!!

Marco is twee dagen bezig geweest om het kerstdiner te koken, wel een beetje veel gemaakt voor 20 personen.


Henri is alles aan het klaarzetten                                                                Bert snijdt de kalkoen aan, tsja iemand moet toch de eerste zijn, toch ?!


     Lekker gezellig aan de bar!

Natuurlijk ook gedobbeld, na een achterstand van 1-3 goed teruggekomen en de overwinning behaald met 4-3 voor Mario.


Van een vorige vakantie een foto van internet genomen en na laten schilderen voor 3000 peso ongeveer 55 euro. 's avonds kwam de schilder dronken bij Don Andres aan. Hij had de aanbetaling nog steedsin zijn zak, terwijl wij allemaal dachten dat hij dit nu al aan het opmaken was. Ach zo had hij een fijne kerst.