Cabarete 2005

  Mario's website      laatste aanpassing 2-5-2020      Darten: competitie & foto's      Nieuwe motor

                                      Dominicaanse Republiek

                                             Cabarete maart 2005

   Hotel Barcelo de Punta Galletahotel in Cabarete                                                        Een groot complex met diverse gebouwen

Bij ons hotel was een fly-over, zodat wij ongedeerd bij het strand konden komen. Door de stormen aan einde van het jaar, was het strand een groot stuk weggeslagen. Ook kon je hier lunchen , maar dan wel alleen vette hap.     

Rechtsaf via een moeilijke passage over rotsen, kwamen wij bij het windsurfers strand.

       Deze persoon was een beginner, hij liep meer met zijn kite dan dat hij surfde, er waren ook goeie surfers bij die sprongen maakten.

              Er waren twee tennisvelden, diverse keren met Jaap getennist met wel zeer slechte tennisballen en rackets.

Voor 10 peso (35 cent) naar de plaats Sosua een 8 km verder gelegen, wij zaten in dit busje met 24 personen. Mooi gelegen baai tussen bomen zijn diverse winkels, restaurants en cafeetjes.

Een straat met winkeltjes bij de baai van Sosua. Een kilometer verder zoeken wij hotel Don Andres op, een nederlands hotel met diverse hollanders als gast, wij komen hier in contact met Chiquito en boeken bij hem een excursie, een paardentocht.

Wij willen weer met zo'n busje terug, maar na onderhandelen met een taxichauffeurgaan wij voor dezelfde prijs met hem mee en daar kun je ook met zes man in. en een jonge dame bij mij op de schoot.

In ons hotel Barcelo de Punta Galleta, waren twee grote groepen met canadezen en britten, dus trokken wij 's avonds een beetje met op met Jaap en Liesbeth. Ook hebben wij een keertje Yathzee gespeeld.

Een tijdje later dus de excursie door bergen en een rivier, voorop Chiquito de eigenaar en bij ons twee amerikaanse jongens, die al een paar keer paard hadden gereden. Maar niet heus, de jongen in het blauw moest zich met handen en voeten vasthouden.

Bij een klein watervalletje aangekomen, mochten wij in het frisse water zwemmen. Van deze foto jaren later een schilderij in Sosua Dominicaanse Republiek laten maken.