Kefalos 2010

  Mario's website      laatste aanpassing 19 september 2020      Darten: GGC     Nieuwe motor

                                     Kefalos Cyprus augustus 2010

  Hotel Damon is een complex met diverse gebouwen op één terrein. Het hotel heeft twee zwembaden, deze is de grote.

Dit is het barretje c.q. keuken met een heel simpele kaart (tosti's, friet, hamburgers e.d.), rechts is de kleinere maar soms ook wel de rustigste. In het begin zag het zwart van het volk.

Langs de rotskust is een voetpad naar Kato (=beneden) Paphos, met af en toe schuilplaatsen. Door de hitte moet je wel eens schuilen zoals hier in de haven.

Na een half uurtje lopen, komen wij aan bij het Fort van Paphos. Foto midden: Paphos van elf jaar geleden herkennen wij in het geheel niet meer, zoveel is er ge- en verbouwd. Foto rechts: Deze kerk zegt ons ook niets, het ziet er wel heel erg nieuw uit.

        Diverse keren achter ons hotel gelegen café The Pitstop geweest, hier traden af en toe artiesten op, zoals deze Engelse tweeling.

De opgraving ligt tussen de zee en enkele hotels in, toch sta je ervan te kijken hoeveel graven er zijn. Diverse steile trappen leiden naar weer een opgraving met deze uitsparingen. Op een terrein van enkele honderden meters groot, zie je overal zulke opgravingen.

Een dagje quad rijden met een internationaal gezelschap. De Cypriotische dame met gestreepte broek, filmde voor mij onderweg. In het rose de gids die voorop reed, met twee dames die als laatste reden.     

  Aangekomen bij de Adoniswaterval. deze beelden stonden elf jaar geleden ook nog niet.              Tsja, dan is het maar behelpen, niet???

De Quads geparkeerd om naar een klooster te gaan. Dit lijkt ook al heel erg nieuw, via de trap zie je in twee ruimtes wand en plafond beschilderingen van enkele eeuwen geleden.

                   Nog een blik op het zwembad                                                                    en een laatste duik (wat een atleet !!)