Ballonvaren 2011

  Mario's website      laatste aanpassing 19 september 2020      Darten: GGC     Nieuwe motor

                                                                Ballonvaren juni 2011


                               Bij Virgin in Gilze-Rijen een vlucht gemaakt en opgestegen in Bavel.

Mand en ballon op de aanhanger op het complex van Virgin en rijden naar Bavel, kort bij de Belgische grens.Met een grote ventilator de ballon opblazen, de dames moeten als eerste in de liggende mand kruipen, totaal 13 personen gaan in de mand.

Halverwege in de ballon, als laatste ga ik in de mand.

        Take off om 20.50 uur, nog geen hoogtevrees!!! Met 5 ballonnen opgestegen vanaf een klein veldje, al snel gaan wij een stuk hoger. 

Zo ben je heel hoog en even later daal je weer tot zo'n 100 meter, telkens op en neer. Een herrie en je hoofdhuid voel je wel telkens als de brander aangaat.                                                                                                             

In de verte Tilburg en vliegen hier over een dorpje, maar volgen constant de snelweg.

Bij de landing mindert hij vaart door tegen de boomtoppen te komen, maar het wordt al rap donker. Een achtervolgende ballon scheert over de bomen. De brander zie je in de schemer goed branden. Er zijn twee gasflessen opgebruikt tijdens de vlucht.


                                                                                                         Personenbusje en jeep met aanhanger om ballon en mensen op te halen.

Een rustige landing in Goirle met 4 knopen per uur, de landing is om 21.51 en hebben één uur en één minuut gevaren. Zo'n 20 km afgelegd, snelheid 10 knopen en hoogste tot 400 meter gevaren.

De opgerolde ballon in de zak proberen te krijgen. Zaakje geklaard!!! Dan nog zak en mand op de aanhanger krijgen. De andere ballon is nog altijd niet geland. Champagne na afloop en de bedrukte glazen mag je houden.

Het verhaal wordt verteld van de eerste ballonvlucht in Frankrijk en waarom champagne, het laatste gas wordt eruit gebrandten gaan daarna terug naar Virgin en mogen daar zolang blijven en drinken als wij willen, maar ja je moet toch weer met de auto naar huis.