Benalmadena 2009

  Mario's website      laatste aanpassing 19 september 2020      Darten: GGC     Nieuwe motor

                                       Benalmadena april 2009

Hotel Benal Beach is een groot complex met verhuur en verkoop appartementen, plus appartementen voor vakantiegangers.     

Vlaggenmast met draaiende molentjes.   

Een makkelijk herkenningspunt bij deze rotonde moesten wij 100 meter naar boven en dan linksaf voor de entree van het hotel.       

Entree van ons hotel Benal Beach.                                                                 Ook weer 150 meter naar boven is de echte ingang.Het uitzicht wat wij hadden op de binnentuin met diverse waterstromingen die de vijvers met elkaar verbonden.    Moeder eend met jong volgden ons een tijdje.  Speciaal dit hotel uitgekozen voor het bijbehorende waterpretpark.             Meerdere ligweiden lagen halfrond het hotel met diverse fonteintjes.

  Helaas was het water ijskoud en de waterglijbaan in restauratie.


Tegenover het hotel stond een nagemaakt kasteeltje waarin een museumpje in gevestigd is. Tegenover ons hotel is Parque La Paloma gevestigd, hier kun je tot elf uur 's avonds nog drinken krijgen. Even een bakkie doen en dan op weg met Peter en Hennie.

Met de auto naar het bergdorpje Mijas. Je kon met een ezel je een stukje naar boven laten rijden, maar voor die honderd meter lopen wij wel.

Via dit kapelletje kom je boven bij dit uitzichtpunt.          Een shotje maken van de omgeving.


   Uitzicht over .........

      De straten van Mijas.                           Porseleinwinkeltje                                    Vanaf deze verhoging een blik over de daken.   Koetsjes reden hier dus ook, op de achtergrond een gele wagon als restaurant.Ook hier hebben ze een stierenvechterarena   

Aangekomen in Jezus van Nazareth straat om een uur of één beginnen wij toch een beetje trek te krijgen. Voor tien euro, zeven soorten tapas die je binnen zelf mag uitkiezen.

Met de auto verder gereden naar Marbella, even poseren op een bankje.


Foto midden: op de promenade staan diverse sculpturen. Achter zie je de de zee.

Aan het strand van Marbella op een terrasje wat drinken voor de terugweg naar Benalmadena.

 

Diverse sculpturen lagen in het pad. Bij terugkomst bij de haven gezamenlijk wat eten. Ongeveer 1.5 km lopen over het voetgangersgedeelte hier zijn diverse restaurantjes en winkeltjes. Het is allemaal goed bijgehouden en schoon. 's avonds een stukje voorbij de haven gegeten, hier waren ook diverse restaurants.

Naar Malaga voor 1.30 euro p.p. 50 minuten met de bus. 


Foto links: In het centrum zijn diverse monumenten zoals dit kasteel met erachter een Romeins theater.

Het Romeins theater wordt heden ten dagen nog gebruikt. Op de foto zie dat de restauratie nog gaande is. Boven is weer een ander kasteel gevestigd.

Het kasteel (foto links) zie je nu aan de andere zijde.


                       

Een steil stukje de helling op klimmen voor een leuke foto. 


Nou vooruit, nog een stukje omhoog.


In de haven liggen enkele cruiseschepen. Nog een stukje hoger geeft ons een blik in de stierenvechterarena.Aangekomen bij Castillo de Gibralfaro.


Belofte maakt schuld: als wij naar boven klommen kreeg ze een ijsje.
Foto rechts: En weer omlaag

Toren en voorzijde van de kathedraal, waarin trouwens ook een museum is gevestigd.

Links een monument met diverse namen op de plakkaten.


Midden: Elk pleintje heeft wel een terras staan.


Rechts: Na diverse gebouwen te hebben bekeken is het tijd voor iets anders.   

Dit is Paseo de Parque. Een lange strook groen in het centrum van Malaga, hier stonden vele soorten planten en bomen uit de gehele wereld.       


Terug in Benalmadena over het voetpad richting haven.Een ander rood bruggetje.   Overdag of 's avonds is het leuk om je tijd te verdoen bij de haven. Op de tweede verdieping zaten tal van restaurantjes met een mooi uitzicht.