Paragliden 2015

  Mario's website      laatste aanpassing 19 september 2020      Darten: GGC     Nieuwe motor

Paragliden in Struga Macedonie juli 2015

Het Paraglideteam gevraagd voor een sprong te maken vanaf de bergen bij Ohrid op 1700 meter hoogte. Na een uurtje omhoog te zijn gereden in een jeep, bleek op 1300 en op 1700 meter te weinig wind stond. Naar beneden gereden en op internet gekeken dat het bij Struga wel moest kunnen.

één stap naar voren zetten en je bent al in de lucht, ware het niet dat door een flinke zijwind wij naar links werden weggetrokken en vielen wij beide op de vele steentjes en stenen, vel van mijn armen en diverse blauwe plekken aan overgehouden. De tweede poging met hulp van de chauffeur lukte het gelukkig wel.

Kreeg een selfiestick in mijn handen om foto's te maken, maar wilde eigenlijk zelf filmen. Tja gaat niet zo gemakkelijk als je maar één hand kunt gebruiken om de camera uit je tas halen en proberen te filmen. De bedoeling was landen op een grasveldje bij een waterpark. Mensen daar zwaaiden, dus zwaai je maar terug, wel geinig!

De jongen die met mij vloog vertelde dat de landing lastiger zou zijn dan de afsprong en dat ik bij neerkomen hard moest lopen. Mijzelf al geestelijk voorbereid op de landing, bleek dat wij als een veertje landden. Ongeveer 25 minuten in de lucht geweest.

Weer een uitdaging afvinken!!!