Curacao 2013

  Mario's website      laatste aanpassing 19 september 2020      Darten: GGC     Nieuwe motor

                                          Curacao kerst 2013

Kontiki beach resort van Van der Valk ligt zo´n 4 km van Willemstad aan het strand Cabana beach, onderdeel van Mambo beach.


Rechts waren onze appartementen op de beganegrond hadden wij de nummers 2211 en 2212.Het regende elke dag een kwartiertje meestal tussen 7 en half 8 ´s ochtends, daarom is waarschijnlijk Curacao zo groen. Het resort was geweldig aangepland en het was goed opletten om je appartement te vinden, omdat er vele smalle paadjes waren en snel een verkeerde afslag nam.

De huizen zijn geheel gebouwd van hout, zelfs de badkamer was van hout. Op de foto rechts zijn de grachtjes meteen het zwembad met warm zeewater en in de verte op zo´n 100 meter is de Caribische Zee.

Op het complex was niets, maar met je pasje naar het strand in de buitenlucht was de horeca. `s ochtends een uitgebreid ontbijt en ´s middags lekkere broodjes, garnalen, burgers, wat je maar wilde.

Blijkbaar is dit gedeelte populair, want het was altijd druk en toeristen van de cruiseschepen werden hier met busjes en bootjes gedropt.

De gewone strandbedjes waren voor de gasten van Kotiki gratis, maar deze bedjes kosten 10 gulden (4 euro)

Om een uur of vijf naar het barretje dat open bleef tot iets over zes, chardonnay wit voor de dames of een mojito, ik een XX biertje en Jasper een Jack Daniels met cola.

Met een taxibusje naar Willemstad voor volgens de receptie 15 gulden, echt nie, maar voor 35 gulden. Wel geinig deze grote letters, Dushi betekent zoiets als schatje.

De Handelskade in de wijk Punda, is gebouwd in de 17e eeuw, hier waren pakhuizen, winkels enz. Het lag aan gouverneur Kikkert in de 19e eeuw, die besloot dat deze huizen  kleuren kregen. Hij had last van zijn ogen en zijn arts vertelde dat dat aan de schittering op deze huizen lag. Hij gaf de eigenaren verf en zij moesten deze dus allemaal overschilderen.


Deze pontjesbrug over het Annakanaal heet de Emmabrug en heeft 16 pontons, dit is de enige houten pontjesbrug ter wereld en is een reconstrutie uit 2006. Aan de andere kant is de wijk Otrobanda.


Op de achtergrond is de Koningin Julianabrug en is 55 meter hoog en is in 1974 gebouwd.

Willemstad staat vol met gerestaureerde koloniale gebouwen, waarvan er ook vele te koop staan.     Op een hoek stond dit bandje te spelen. 

Helaas staan er ook die staan te verkrotten, op de foto rechts Villa Maria en staat ook te koop.

Weer terug naar Punda.                      De Venezoleense markt, hier verkopen Venezolanen dat een km of 40 van Curacao ligt groenten, en fruit.


In een smal straatje hadden ze deze muur beschilderd


Rechter foto is een plattegrond van Curacao.

Penha is één van de eerste gebouwen op de Handelskade.                                   Het parlement zit hier in het Amsterdamse fort.       

Komen wij op een andere plaats dan afgesproken hen tegen op dit pleintje met Vlaamse Frieten, kwam ook de kerstman nog langs.

Weer terug bij ons hotelstrand.                                  Een keer of vier gesnorkeld achter de rotsen waar het een stuk helderder water was.

Het viel niet mee om met een fotocamera de vissen vast te leggen, ze zwommen vaak net iets te diep of glipten weg tussen de rotsen.
Op twee plekken zaten deze witte egels, verder zag ik er geen.


Soms proberen vissen omhoog te jagen voor een foto, maar dat viel nog niet mee, ze waren ook een stuk sneller.

                      "s avonds aan de bar                                    Waar Els een driupmatje scoorde voor Jasper.

Zoals gewoonlijk lekker naar het strand, maar ook af en toe een beetje bewegen en snel de verloren koolhydraten aan te vullen met zulke hapjes.

Twee keer de Vismarkt meegemaakt, hier kreeg je plaatselijk vis met uitleg wat het was en hoe het smaakte.

Wat je lekker vindt kies je allemaal uit wordt gewogen en naar gelang je aan gewicht hebt betaal je. Elk bord correspondeerd met een tafel en als het gebakken is brengt een serveerster het naar je tafel.

                                                                                                                        Daarna lekker loungen.

Nog nooit op een jetski gezeten, krijg uitleg hoe het werkt en daarna proberen hoe het gaat. Alleen een strook achter de rotsen mag je op en neer varen. Tegen wind en golven varen viel tegen, maar de andere kant op is dan wel leuk. Zelfs een paar keer volgas gegaan, zo'n 50 p/u.

Vele kleine salamanders waren rondom onze kamers, opeens zaten er 4 van deze grote te zonnebaden.

Er waren niet veel vogeltjes, wel kwam de rechter een suikerdiefje veelvuldig op tafels ed. eten bietsen.

Links naast ons hotel was een twee verdieping winkelcentrum. boven zaten enkele restaurants. In een mexicaans restaurant hadden wij tapas gegeten. Tien gerechten naar keuze en een halve liter wijn voor 105 gulden. iets meer dan 40 euro, prima aanbieding!