Retminon Kreta 1997

  Mario's website      laatste aanpassing 19 september 2020      Darten: GGC     Nieuwe motor

                                      Retminon Kreta Griekenland juli 1997

               Elina Holiday Apartments        Wij hadden een hele luxe ruimte, 3 balkons, 2 slaapkamers, keuken en eetkamer.

De volgende dag meteen ingeschreven voor de Samarakloof, één uur met de bus en daarna 18 km over stenen en rotsen lopen.


De bus bracht ons naar de ingang boven op een berg en liepen om 11 uur aan. De chauffeur vertelde als je om 13.30 uur bij het middenstation bent het goed doet. 

Foto links is de ingang van de kloof. Er zaten hele steile stukken bij! De gehele dag begonnen toeristen met de afdaling en wij haalden er vele in.


Het middenstation bereikt om half één, was niet veel meer dan toiletten en een waterstraal uit de rotsen, dus maar doorgelopen.

Wij hebben de kloof bereikt, nu nog er doorheen en weer verder lopen.


rechts:

De kloof wordt smaller en smaller.

Proberen met droge voeten door de kloof te gaan.


Na 18 km en twee en een half uur lopen het eindpunt een kiezelstrand bereikt.  Hier staan enkele hotels met vele duitsers.Er is geen weg om ergens naar toe te gaan, je bent afhankelijk van de boten die het strand aandoen.Onze boot vertrekt pas om 17.00 uur, tijd genoeg om hier lekker te eten en te drinken. Als wij vertrekken komen nog legio mensen het pad af.

John en ik een scooter gehuurd om het eiland wat te verkennen, bij Retminon aan de kust vertrokken, rijden wij de bergen in.


Langs smalle paadjes en door enkele dorpjes gereden, zien wij aan de andere kant van de bergen de kust.Links:

Natuurlijk ook af en toe relaxen!! 

Onder:

Vandaag een jeep gehuurd, doen wij diverse plaatsen aan en draaien pas om bij havenplaats Agios Nikolaos. Ook met de jeep gaan wij in de bergen over smalle paadjes, als hier iets fout ging met het sturen reden wij zo de afgronden in.