Antwerpen 2022

Antwerpen juli 2022

Century Hotel tegenover het Centraal Station, 3 daags tripje op maandag 25 juli gekomen.

Een beetje gedateerd hotel maar ligt wel mooi centraal, eerste ochtend liepen wij een ontbijtzaal in vanaf de 4e verdieping en zagen helemaal niets klaar gelegd ook de keuken was leeg en niemand aanwezig. Wat nu? Wat verder gelopen hoorden wij geluiden, ach er was dus nog een ontbijtzaal, helaas qua eten niet zo veel keus, tja en wij hadden geen ontbijt erbij !!

centraal station
station binnen

Het Centraal Station recht tegenover ons hotel, mooi gebouw ook van binnen en lekker makkelijk als je niet weet waar je bent.

Ad en ik met de motor vertrokken om 10 uur en alternatief gereden via Tilburg, reden ons vast bij kermis en Tom Tom wou persè die straat in.

John ging met de auto en onze bagage opgehaald en kwamen rond 1 uur aan in Antwerpen.

Wilden inchecken, maar de receptionist was onvermurwbaar pas om 3 uur inchecken, dus dan maar eerst even de omgeving checken.

Om de hoek komen wij bij de Keyserlei en daar checke waar wij op de kaart eigenlijk zijn.

Nog anderhalf uur de tijd voor te kunnen inchecken, dan maar een terrasje pakken bij Bier Central

Eigenlijk niets meer gedaan (niks te hoeven dan wel te moeten) en bij Kelly's ierse pub op het terras gaan zitten en mensen kijken, ook leuk !!

schilder David Teniers (II) de Jongere
Skaters e.a.
Skaters ed
Standbeeld van Minerva

De volgende dag Antwerpen verkennen. Hier staat het standbeeld van de schilder David teniers de jongere. Een stukje verderop moeten wij wachten op politie op motoren en fietsen, wat is er toch aan de hand? Komen een stuk of 40 skaters en anderen langs gereden, maar waarom?

Weer even later het beeld van Minerva en op achtergrond Onze Lieve Vrouwe Kathedraal.

Stadhuis
Romeinse bevelhebber Silvius Brabo
gildenhuizen op markt
De Schelde platform
De Schelde

Het Stadhuis met de vele vlaggen, Het beeld van de Romeinse bevelhebber Silvius Brabo die o.a. een afgehakte hand weggooid. Statige Gildenhuizen en even later komen wij aan bij de Schelde.

Eigenlijk niet zo'n honger en wil een kertje iets anders eten, zie dan een Ramen restaurant, ach een keertje proberen.

Ik heb pittige garnalen en Ad en John Terriaki. Blijkt het gevulde soep te zijn en de mijne was nogal héét en de hunne zout.

Ach ja, weten dat ook weer.

Na diner weer terug gegaan naar de ierse pub, was gezellig en an het eind van onze avond lagen er nogal wat lege flessen die niet meer in de glasbak pasten.


Vrijdag na ontbijt weer naar huis gegaan, even bij Arendonk een koffie gedronken en verder naar huis gegaan